Tjejkväll

Hos Sax med några av tjejerna, ska snart sätta på en film och sen sover vi här. Skojjskojj och natti natti för detta blir första och sista inlägget för dagen;)<33

"I can stand to fly"

Riktigt fin låt♥


Österlen

Riktig heldag nere på östsidan av skåne. Besökte musteriet, vandrade på stenshuvud och åt pizza (blandannat). Pizzarestaurangen där de gjorde pizzorna var ett ganska speciellt ställe. Man körde långt ut på en grusvägen till vad som kändes som ingenstans, passerade en hel del ruckel hus på vägen. Ja kändes inte särskillt inbjudande iallafall men när man körde vidare kom man till ett jätte mysigt ställe, en liten gård med bed & breakfast och restaurang. Och pizzorna ska vi inte tala om, de hade lagt på all fyllning efteråt och allt kändes riktig fräscht och gott:)











 

Fredagkväll!

Sitter framför tvn med den bärbara datorn i knäet. Redigerar lite bilder och kollar lite smått på Circus Möller som resten av familjen tittar på. Ganska kul ibland men för det mesta bara överdrivet.
  Imorgon så ska vi föresten ner till Österlen med mormor och morfar, ska bla till musteriet och till Café Annorlunda. Vi gav de nämligen en heldagstur till Österlen i födelsedagspresent för ett tag sen och nu är det dags.


Höstlov!

Nu när man bara sett fram emot Tysklandsresan har man nästan glömt att det är Höstlov men det är ju faktiskt det nu. En hel vecka ledigt! Lovely!


Snabb dag

Shit vad denna dagen bara har rusat iväg, men så blir det väll när man vaknar vid middagstid. Har bara hunnit med att träna lite agility, Saga verkar ha lite ont i bakpartiet. Hon sträcker inte riktigt ut när hon hoppar och efter ett tag vill hon inte gärna hoppa över huvudtaget:S Får ta henne till någon massör som kan känna på henne.


Tysklandsresan!

Sov till typ 11 idag, jag vet det är fredag och vi borde egentligen ha gått i skolan MEN nu var det ju så att vi var i Tyskland i 2 dagar så därför fick vi "komp ledigt" idag:)
Tänkte visa lite av bilderna jag tog under resan och samtidigt berätta, det lär bli ett lååångt inlägg men sånna får man också ha ibland:D
                                                                  Onsdag:


Klockan 05.20 gick bussen från lilla Bjärred, resan till Tyskland skulle ta totalt omkring 7 timmar så det var bara att se till att underhålla sig. Kollade film, spelade kort, snackade och sov precis som de här sötnosarna verkar göra.





På båten som vi körde på vid 9 tiden passade alla på att käka sina frukostar. Blåste rejält och för att undvika illamående var det smart att gå ut på däck.

gferg


Väl framme i Tyskland gjorde vi en hel massa, besökt bla KaDeWe, ett svindyrt varuhus där man kund köpa dessa läc
kerheterna








Dessa bilder är tagna från ett ganska fräckt ställe, Jusdiska monumentet, en massa stora stenar som låg som en stor labyrint. 
 
 


Berlinmuren med en massa fina konstverk på. Under denna första dag var vi också vid riksdagshuset, någon stor port som jag glömt namnet på och på Alexa, ett stort varuhus där vi åt kvällsmat:)


Vårt hotelrum som inte såg ut att vara 4 stjärnigt men men bättre än vandrarhem iallafall. Sov med Elna, Nellie, Julia och Elin. Men självklart var resten av gänget uppe och hälsade på. Tyvär fick de inte stanna till längre än 22.00 då lärarna körde ut de:( Iallafall så somnade vi vid midnatt. Ganska lagom eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter.

                                                           Torsdag:
Åt frukost och gjorde oss i ordning och sedan bar det av till Sachsenhausen. Men vi kom inte längre än några kilometer då vi stannades av några poliser. Tydligen så läckte bussen diesel och fick körförbud. Efter en dryg halvtimmes väntan mitt vid en traffikerad rondell kom en ny buss och hämtade oss. Detta skulle inte bli det första bussbytet under resan, senare skulle vi få byta ytterligare 2 gånger:S









Sahcsenhausen var hemskt, hade en svensk guide som berättade om allt sjukt som hänt. På något sätt är det så förfärligt så att man inte riktigt fattar. Det blir för mycket liksom och man kan omöjligt sätta sig in i det som inträffat.

GQH
På vägen hem stannade vi till i Rostock, pga bussförseningarna fick vi bara 1 timme där. Alldeles för lite enligt mig. Hade kunnat gå runt bland de mysiga stånden och affärerna  i timmatals.


Resten av resan hem gick bekymmerslöst och hemma igen var vi vid halv 12, hann till och med att fira Klara lite i förskott som fyller år idag. GRATTIS!:)
Har varit en riktigt rolig och interessant resa, och jag tycker verkligen man ska göra fler sånna med skolan, då kan de tom va lite längre:D

Puss och Hej!♥







Brushes

Har laddat ner lite "borstar" till Gimp, hittade en del kul, har experimenterat lite så här får ni se:)








Bloggsvar!

Har äntligen aktiverat bloggsvaret som jag fick av Kajsa för ett tag sedan, har inte riktigt fattat än hur det går till men om ni sätter igång och frågar saker om mig och bloggen så lär jag lära mig det ganska snabbt. Så fråga!

Basket snart:)

Sitter på biblioteket och väntar på att Josefin ska komma, vi ska iväg på basket.
  Har lånat några filmer, en cd bok och en vanlig bok. Nu kommer jag att ha fullt upp att göra på bussen. Boken jag lånade heter Som om ingenting och är skriven av Katarina von Bredow, en författare som jag läst några andra böcker av och verkligen gillar. Hoppas att denna också är bra:)

Skoldagen:)

Vanlig skoldag idag, fick bla tillbaka matteproven och blev riktigt nöjd:) På kemin gjorde vi stearinljus, ganska annorlunda och kul lektion.Vårt ljus blev det mest lyckade i hela klassen!:P  Fick även ta hem mina lovikavantar som blev klara förra veckan och nu hängt på utställning ett tag. 
   Tänkte ta och fixa lite film till ipoden nu, måste ju ladda upp inför den låånga men roliga resan till Berlin:)






Ny höstig design!

Har gjort en lite höstigare design, är inte helt klar än som ni ser men jag blev iaf väldigt nöjd med headern:)

Scones

Bakade scones ikväll, så vansinnigt gott och desutom jättelätt att göra. För er som blev sugna så lägger jag ut receptet:)





 
Du behöver:
  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!








Höstbilder

Lånade pappas systemkamera och var ute och fotade lite idag, redigerade lite och här är resultatet:)










Speltips!

Har laddat ner ett jättekul spel till ipoden. Det heter typ mewantbamboo och man ska typ hoppa runt på plattformer utan att ramla ner i avgrunderna. Jättekul och man blir helt beroende. Dessutom är det helt gratis:D



Ett annat kul spel är froggyjump, där man ska tilta ipoden så att grodan i spelet hoppar på olika grejer och inte ramlar ner. Samtidigt ska man samla pengar så man kan köpa utrustning.


Lördagen:]

Har hunnit med att göra en hel del idag, först på förmiddagen var jag med mamma en sväng på center syd, hittade en snygg halsduk i en massa fina blå nyanser och en mössa i matchande färg.
Därefter åkte vi till skogen för att gå en liten runda, Saga förstörde den "mysiga" promenaden genom att rulla sig i något dött djur som stank as! Efter det luktade hon likadant så det blev raka vägen in i duschen sen.
   På eftermiddagen var det basketmatcher, i Ängelholm. Vi var bara 5 spelare, VÄLDIGT jobbigt men vi klarade det ändå bra. Vann båda matcherna:) Den ena med typ 30 poäng och den andra som var lite mer spännande med 4 p:)
 
Nu ikväll så var familjen bjudna till Nellies familj, hade riktigt roligt!:D<33


Kanske inte världens bästa bild, men men.


Pojken i randig pyjamas!

På engelskalektionerna har vi några gånger sett på pojken i randig pyjamas, sjukt bra och sjukt hemsk. Handlar om en pojke med nazistisk pappa som blir kompis med en liten (urgullig) judepojke. Detta händer under andra världskriget och ni som läst lite om det kan fatta vilken katastrof det var. 
  Jag rekomenderar verkligen er att se den, man blir så jäkla förbannad och det är helt omöjligt att förstå att något så hemskt som förintelsen inträffat för bara drygt 50 år sedan!!!



Haloween(stavning?)

Hemma igen från en sjukt kul eftermiddag hos fröken Sax. 
  Fatta om inte mer än 4 dagar åker klassen till Berlin och Sachsenhausen, ska bli sjukt kul! (Ja kanske inte så kul att gå på koncentrationsläger men intressant iaf) Och efter det är det höstlov!! Eftersom det då är haloween så bjuder jag på den skräckinjagande bilden på migXD





Gästar :]


HAJ!
Saxen här, gästar på Amandas blogg nu! Har precis nördat klart mario spelet på facebook, haha. :)
Kajsa & Klara har också varit här & "manikyrat" våra naglar!
Fett najjs säger jag bara! 

Det blir en bild på Amandas snygga naglar av Kajsa (kajssaf.blogg.se) & på mig!






Snö:O

Fatta, det snöar! Mitten på oktober och ute kommer det stora vita flingor. Inte för att det kommer lägga sig men ändå, hemskt! Nu ska vi ha HÖST och INTE vinter!!


Höst!

Hemma igen från en sjukt regnig och blåsig morgonpromenad med Saga. Den inte roligaste årstiden att ha hund börjar dra igång på riktigt nu.

Men något som var riktigt roligt var gårdagen, pga SM så orkade jag inte träna, istället följde jag med Nellie ut i stallet. Tog bussen ut och red en lång runda i skogen. Då var faktiskt hösten mysig med alla gula löv.
  Var ute i skogen i ungefär 1.5 timme, hoppade några små stockar och bara red runt. Riktigt mysigt och det måste göras om!
  När vi fixat klart i stallet blev vi upphämtade av Nellies föräldrar, medans de handlade mat på vägen hem gick vi runt på Center Syd, impulsköpte ett par blåa jeans. Var inte alls meningen från början att jag skulle ha något men de kostade faktiskt bara 200 så jag kunde inte låta bliXD
  Efter att butikerna stängde kl 8 åkte vi hem till Nellie. Åt kvällsmat där och stannade kvar ett tag och snackade:)

Tack för dagen!<33


Gammal bild på en av världens finaste hästar, Robin!

SM helg




Först och främst skulle jag vilja be om ursäkt för den jättedåliga uppdateringen men har helt enkelt haft någon lust att skriva och känns inte som att man på sin blogg ska skriva bara för att man måste och pressa ut något för det.

I helgen så har det varit USM i Ängelholm. Kan börja berätta från början:)
  I fredags så spelade vi mot Ängelholms egna lag Äli, vi började med att leda med några bollar. Men efter ungefär 5 minuter händer det som inte får hända, vår om jag får säga det bästa spelare ramlar ihop och kan inte röra benet eftersom hennes knä gör ont. Hon släpas av planen och någon förälder ringer ambulansen. 
 Alla blev jättechockade och slutar spela sitt bästa, vilket i sin tur resulterar i att det andra laget drar ifrån och vinner matchen. 
   På lördagen hade alla blivit på lite bättre humör, hon som skadade sig var tillbaka dock på kryckor men det var inget jättefarligt som hade hänt.
   Dagens första match spelades mot det inte jättebra laget Karlstad, vi spelade inte vårt yttersta men vann ändå med ungefär 40 poäng:) Efter några timmars slapp i hallen var det dags igen, denna gången skulle vi möta Ullvi, fråga mig inte var de kom ifrån?
   Efter en period (10 min) låg vi under med ca 15 poäng, inte bra! Till halvlek så hade vi kommit i kapp till viss del men låg fortfarande under med några mål. Men det känndes ändå bra, vi hade börjat göra fler och fler mål samtidigt som vi inte lät de komma till avslut. De två sista perioderna var väldigt jämna visserligen med toppat lag men ändå. Skillde bara ett eller två mål nästan hela tiden och även om man var trött så kändes det inte! Det är då det är som roligast att spela när det är sådär jämt. Ännu roligare blir det när man vinner, vilket vi gjorde med 4 p!! Blev dessutom utsädd till matchens bästa spelare i vårt lag:)
  Idag spelade vi mot stockholms laget Central, de hade hittils vunnit alla sina matcher och de vann tyvärr även över oss. Har inte så mycket att säga om den matchen, vi kunde kanske vunnit om vi spelat lite bättre försvar. Men de hade ett väldigt klurigt anfallsspel med en massa screener överallt så man inte fattade någonting när man spelade försvar mer än att de hela tiden blev fria!

Har varit en väääldigt rolig helg men nu är jag helt slut i både kropp och knopp! 

"You're my sweetest downfall, I loved you first"

Verkligen jättefin låt som ni måste ta och lyssna på<33


Tävling & Match

Varit en hektisk dag idag, började med att tävla agility i Åhus. Gick sådär i den ena klassen (som var jättesvår) diskade vi oss, i den andra hoppade hon ur slalom så fick ta om det. Detta tog lite tid så det blev tidsfel och 5 fel. Är ändå ganska nöjd med detta loppet eftersom vissa riktigt svåra bitar flöt på bra:)

Efter att ha varit hemma i sisådär 15 minuter bar det av till basket match i Lomma. Spelade med 96:orna, riktigt kul, vann med kanske 70-30 eller något så det var grymt.
 Ska spela SM med de nästa helg så detta var väll ganska bra så att jag får spela ihop mig med de lite grann:)


2012

Som ni redan vet såg jag 2012 igår. Tänkte skriva lite om vad jag tyckte osv:)

 Mayaindianernas har länge sagt  att jorden skulle hamna i en konstig situation ute i rymden och att jordens kärna skulle överhettas och att jorden skulle gå under inom bara en vecka. Allt detta skulle ske år 2012. 
  De flesta människorna på jorden har bara trott att detta varit skitsnack och inte brytt sig så mycket, men när det här året närmar sig börjar konstiga saker hända. Forskarna upptäcker att änsålänge har allt det som de där indianerna sagt stämt! Tänk om det fortsätter såhär?
   Filmen känns lite overklig för att man ska tycka det är läskigt, det blir lite för mkt. Tycker ändå den var bra och sevärd, det som är lite läskigt om någor är ju att om det här verkligen skulle stämma, för det där med mayaindianerna är inte bara påhitt, de tror verkligen att jorden ska gå under 2012 , deras kalender slutar tom då!


Studiedag!

Japp, studiedagen idag har jag spenderat mestadels tillsammans med Sax och Klara. Var ute med Chloé och Saga, spelade kort och pingis:D Skojj skojj, imorgon blir det till malmö med hela gänget för att se tusen gånger starkare. Har hört att den ska vara jättebra och med sånt sällskap kan det ju knappast bli bättre!:)

Åt choklad fondue till efterrätt ikväll, fy för vad gott!
Nu ska vi kolla på 2012, ngn som sett den?









Röntgad!

Va på sjukhuset imorse och röntgade höfterna. Allt såg fint ut och jag var lika "böjlig" i båda benen:)
Om jag har besvär av spiken så ska de ta bort de när jag växt färdigt men annars får de sitta kvar.


Jag fick en kopia på röntgenbilderna så såhär ser alltså min ena höft ut.


LÅTAR!


Ganska fin låt:)

LÅTAR!


Gillar framförallt början, den där rappen som kommer sen kan de lika gärna hoppa överXD

LÅTAR!

Kollade runt på itunes topp hundra och hittade en hel massa superbra låtar som man tidigare inte haft en aning om vad de hette. Här kommer några smakprov:)

"Don't stop believing" -Journey








Höstmorgon!

Var ute en lite längre runda med Saga härommorgonen när vi hade sovmorgon:)
Blev några fina bilder som jag tänkte lägga upp nu.

EG










Mitt lilla vattenmonster!



<333






Phew

DÅ var det denna veckan avklarad. Kändes riktigt bra på både spanska och biologin idag. Ska inte plugga ett enda litet dugg i helgen, fy för vad skönt!
  Om en liten stund blir det träning i Lomma, skojjigt.

Imorgon ska jag ta och röntga höfterna, jag gör det typ en gång i halvåret. Passade bra eftersom vi har studiedag imorgon!:)


Bild på lilla Elna när vi gjorde supergod gino (frukt med vit choklad)
igår på hemkunskapen:)

Instuderingsfrågor

Lägger ut lite frågor om texten till biologi läxan till imorgon. Det är bara att ta;)

Biologi-FÖRSTA HJÄLPEN

  1. Vad står ABC för?

  2. Vad är det första man ska göra om man kommer fram till en skadad person?

  3. Vad är det andra man ska göra om ...

  4. För vilka personer är det vanligt att bli medvetslösa?

  5. Vad ska man göra med en person som är avsvimmad?

  6. Varför?

  7. Varför svimmar man?

  8. Hur kan man se om någon andas?

  9. Vad ska man göra med en person som inte andas?

  10. Hur går det till?

  11. Hur kan man hjälpa en person som får ett epilepsianfall?

  12. Vad gör man om en vuxen person får ngt i halsen?

  13. Vad gör man om ett barn får något i halsen?

  14. Vilka 3 saker ska man göra med en person som blöder kraftigt?

  15. Hur kan man kolla att man inte spänt ett bandage för hårt?

  16. Vad ska man göra om det blöder igenom bandaget?

  17. Vad ska man göra om man får näsblod?

  18. Vad händer när man får cirkulationschock?

  19. Varför kan man få det?

  20. Vad är det för symptom på att man har cirkulationschock?

  21. Vad är normal puls?

  22. Vad ska man göra med en person som fått cirkulationschock?

  23. Vad är det första man ska göra om man kommer till en olycksplats?

  24. Vilka saker måste man säga till sos?

  25. Vad är viktigt att tänka på vid trafikolyckor?

  26. Säg 2 sätt att lyfta och transportera en skadad.

  27. Hur ska man göra när man rengör ett sår?

  28. Varför ska man inte ta bort och byta kompressen närmast huden?

  29. Vad ska man göra med en brännskada?

  30. Köldskada?

  31. Vilka 2 saker utsätts ofta idrottande ungdomar för?

  32. Vilka är anledningarna (till överbelastning?

  33. Vad ska man göra för att undvika skador?

  34. Vad beror träningsverk på?

  35. Vad ska man göra med en blåsa man fått ifrån skavssår?

  36. Vad beror muskelbristning på?

  37. Vad ska man göra med bristningar och stukningar?

  38. Vad beror vrickning på?

  39. Vad händer när man får benhinneinflammation?

     


Läxor, läxor och läxor!

Går bara 4 dagar denna vecka, skönt!
Men tro inte att man slipper undan läxorna för det, nä! istället pressar de ihop hela skiten så att man får allt till de dagar man går där! Har hemkunskap, So, Biologi och spanskprov!
Blir inte till att vara så social denna veckan, plugg, plugg, plugg:S!




Agilityn i Eslöv

Har fixat med ett av loppen nu så varsågoda och titta. Kasst bara för kvalitén på filmer man laddar upp på youtube blir urdålig!


Tips ipod/iphone

För några dagar sedan bara dog min ipod, hände bara helt plötsligt utan att jag gjort något. Jag laddade den men det hände fortfarande ingenting när jag  skulle sätta på den.
  Tog med den till stället där jag köpte de, mannen som jobbade där tryckte på några knappar och plötsligt funkade den igen, magi! Lite pinsamt men superbra! Det han gjorde var att trycka på on/off knappen samtidigt som hemknappen i 10 sek. 
  Förstod inte riktigt varför detta hände men han sa att det va vanligt bland appleprodukter.

 

Vinterjacka!

Hittade äntligen en vinterjacka igår! Blev en svart lite längre model, ganska snygg faktiskt. Vet det kan va lite tråkigt med svart men då tänkte jag att man kunde ha någon lite färggladare halsduk till:)



Uppfräshning!

Blev en sväng till nova idag, meningen va att jag skulle ta och köpa mig en vinterjacka, blev inte så eftersom de antingen var obekväma eller urfula. Känner inte heller för att köpa en jacka som jag kommer växa ur för över 2000 kr!
 Istället köpte jag (elr mamma egentligenXD) en matta till mitt rum. Det var dags att byta ut den gamla sunkiga till en bra mycket snyggare. Den är vit med lila löv och är jättemjuk att gå på:)
  När jag ändå var i farten och skulle byta matta blev det till att städa rummet också så nu är alla dammråttor borta!:D




Lite dålig kvalité men detta är iaf min tavlaXD



PS. För alla som inte redan visste det så är det helg NUUU